Spændende seværdigheder i Hurghada du bør opleve på din all inclusive ferie

Spændende seværdigheder i Hurghada du bør opleve på din all inclusive ferie
Henrik Andersen
-
05/07/2024
-

Dyk ned i Hurghadas fascinerende seværdigheder og oplev en ferie fyldt med eventyr og afslapning. Når du vælger en all-inclusive ferie i denne egyptiske perle, åbner der sig en verden af uforglemmelige oplevelser. Tag eksempelvis en tur til den farverige El Dahar marked, hvor du kan nyde autentisk kultur og gastronomi.

En anden attraktion, du ikke må gå glip af, er Giftun-øerne, som er kendt for deres krystalklare vand og fantastiske snorkelmuligheder. Dette ø-paradis er ideelt for både afslapning og vandsport, hvilket giver dig det bedste af begge verdener.

Udforsk også Marina Boulevard, hvor moderne luksus møder traditionel charme. Her kan du nyde en stille aftenpromenade, spise på førsteklasses restauranter, og opleve det pulserende natteliv. Denne kombination af aktiviteter gør din ferie uforglemmelig og rig på oplevelser.

Historie og kulturel baggrund

Hurghada, der er kendt for sine smukke strande og fantastiske dykkersteder, har også en fascinerende historie. Byen blev oprindeligt grundlagt i det tidlige 20. århundrede som en lille fiskerlandsby. Med tiden blev den et populært rejsemål for turister fra hele verden.

Kulturelle påvirkninger i Hurghada afspejles i dens blanding af traditionel egyptisk og moderne vestlig indflydelse. Du vil finde en række arkitektoniske stilarter, herunder islamiske moskeer og moderne resorts. Traditionel egyptisk kunst og håndværk kan opleves på lokale markeder.

Nogle af de vigtigste historiske steder i nærheden inkluderer:

  • Luxor: Kendt for templer og kongegrave.
  • Karnak: Et af de største tempelområder i Egypten.
  • Det Røde Havs Museum: Udstiller om regionens maritime historie.

Under dit besøg vil du også bemærke lokale kulturelle begivenheder som festivaler og markeder. Disse giver dig mulighed for at opleve egyptiske skikke og traditioner på nært hold.

Byens udvikling som turistdestination begyndte for alvor i 1980’erne. De mange luksuriøse resorts har tiltrukket besøgende i stort antal, hvilket har forvandlet Hurghada til et knudepunkt for international turisme.

En af de bedste måder at opleve de spændende seværdigheder i Hurghada på din ferie er at vælge rejser til Egypten, der inkluderer alle måltider og aktiviteter.

Strande og vandaktiviteter

Hurghada er kendt for sine fantastiske strande og en bred vifte af vandaktiviteter. Her kan du udforske det krystalklare Røde Hav, svømme med farverige fisk og nyde de solrige kyster.

Giftun-øerne

Giftun-øerne er et must-see, når du besøger Hurghada. Øerne byder på hvidsandede strande og azurblåt vand, perfekt til snorkling og dykning.

Du kan tage en bådtur til øerne, hvor du har chancen for at se delfiner. Mange all-inclusive resorts tilbyder ture til Giftun-øerne, som er kendt for deres rige marine liv og fantastiske koralrev.

Strandene her er også ideelle for en afslappende dag i solen.

Makadi Bay

Makadi Bay er populær for sine luksuriøse resorts og rolige strande. Bugten er et paradis for vandsportsentusiaster med aktiviteter som windsurfing, sejlsport og kajakroning.

Den varme, klare vand gør snorkling til en stor attraktion i Makadi Bay. Her kan du se alt fra farverige fisk til storslåede koralformationer.

Resortene tilbyder også let adgang til private strande, hvor du kan slappe af uden store folkemængder.

Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh er kendt for sine eksklusive strande og perfekte dykkeforhold. Området byder på krystalklart vand, som er ideelt til både snorkling og scuba-dykning.

Ved stranden kan du deltage i aktiviteter som jetski, parasailing og paddleboarding. Derudover er der et undervandsmuseum, som absolut er et besøg værd for historie- og dykkerentusiaster.

Mange resorter i Sahl Hasheesh tilbyder luksuriøse faciliteter og adgang til private strande.

Dykning og snorkling

Hurghada byder på nogle af verdens bedste dykker- og snorkeloplevelser. Fra farverige koralrev til historiske vrag, mulighederne er mange.

Abu Ramada-øen

Abu Ramada-øen er et populært dykkersted kendt for sin imponerende undervandsverden. Her kan du opleve farverige koraller og et rigt marine liv. Øen er også velegnet til både begyndere og erfarne dykkere.

Et dyk her vil ofte inkludere synet af barracudaer, muræner og skildpadder. Dykningerne er oftest på lavt til moderat dybde, som gør det tilgængeligt for mange. Øen er også et godt sted for natdykning, hvor du kan se nataktive havdyr.

Gota Abu Ramada

Gota Abu Ramada er kendt som et af de mest populære dykkersteder i Rødehavet. Stedet er også kendt under navnet “Akvariet” på grund af den enorme variation af fisk, du kan se her. Her er det ikke usædvanligt at se store stimer af klovnfisk og andre farverige arter.

Revets struktur gør det ideelt for undervandsfotografering. Her finder du både lavvandede og dybere områder, som giver forskellige udsigtsmuligheder. Dette sted er ofte besøgt af både dykkere og snorklere, hvilket vidner om stedets store tiltrækningskraft.

SS Thistlegorm-vraget

SS Thistlegorm-vraget er en af verdens mest berømte vragdyk. Dette britiske skib blev sænket under Anden Verdenskrig og er nu et populært dykkersted med masser af historie. Vraget ligger på en dybde af ca. 30 meter og er bedst egnet til erfarne dykkere.

Dykkere kan her udforske skibets ladning, som inkluderer motorcykler, lastbiler og andet militært udstyr. Havlivet omkring vraget er også imponerende med et stort antal fisk, der har gjort det til deres hjem. Et dyk ved SS Thistlegorm er som en rejse tilbage i tiden.

Ørken safari og eventyr

Oplev spændingen ved at udforske ørkenen på en quad bike og få et unikt indblik i Bedouin-kulturen under dit besøg i Hurghada. Begge oplevelser tilbyder en blanding af eventyr og kulturel indsigt.

Quad Biking i ørkenen

Quad biking i ørkenen er en fantastisk måde at kombinere eventyr og naturskønhed. Du kan køre over det robuste terræn og nyde hastigheden og friheden. Turene varer typisk flere timer og indeholder guider, der sikrer din sikkerhed og giver tips til god kørsel.

Når du deltager i en quad biking-tur, får du normalt alt nødvendigt udstyr som hjelm og værkøj. Husk solcreme og tøj, der beskytter mod solen. Det er også en god idé at medbringe vand, da det kan blive meget varmt.

Mange tur-operatører tilbyder både morgenturer og aftenturer, så du kan vælge, hvornår du vil opleve ørkenen. Nogle ture inkluderer besøg ved interessante steder og fotomuligheder, hvilket gør oplevelsen endnu mere mindeværdig.

Bedouin-landsbyoplevelse

Et besøg i en Bedouin-landsby giver dig mulighed for at lære om den traditionelle Bedouin-livsstil og kultur. Du kan deltage i aktiviteter som at ride på kameler, smage autentisk Bedouin-mad og se traditionelle danseopvisninger.

Ved ankomsten til landsbyen bliver du ofte budt velkommen med te og får en rundvisning. Du kan se, hvordan Bedouins lever, deres håndværk og deres måde at tilpasse sig det barske ørkenmiljø. Det er en unik chance for at forstå Bedouinernes historie og deres moderne liv.

En typisk tur inkluderer også en kort introduktion til Bedouinernes anvendelse af lokale planter og urter til medicinske formål. På nogle ture kan du også prøve en vandpibe (shisha) og nyde en middag under åben himmel, hvilket gør oplevelsen både lærerig og afslappende.

Kulturelle ture

Udnyt din ferie i Hurghada til at opleve fascinerende kulturelle ture, der kombinerer historie, religion og arkitektonisk storslåethed. Disse destinationer tilbyder en dyb forståelse af områdets rige kulturarv.

Luxor dagstur

Luxor er et sandt skatkammer af oldtidens Egypten. På denne dagstur kan du udforske den ikoniske Kongernes Dal, hvor faraoer som Tutankhamon blev begravet i udsmykkede grave. Karnak-templet, en af verdens største religiøse kompleks, imponerer med sine enorme søjler og prægtige relieffer.

Overvej at tage en bådtur på Nilen for at få en unik synsvinkel på byens historiske bygninger. Luxor-templet ved solnedgang er en uforglemmelig oplevelse, hvor du kan vandre gennem årtusinders historie midt i moderne liv. Husk at besøge det lokale museum for at se artefakter og få dybere indsigt.

Klosteret ved St. Paul og St. Anthony

Disse er nogle af verdens ældste klostre, grundlagt i 3. og 4. århundrede og har stor religiøs betydning. St. Paul-klosteret, beliggende i det dramatiske ørkenlandskab, tilbyder ro og refleksion. De gamle kirker og hulehjem bygget i klipperne giver et intimt indblik i munkenes liv.

St. Anthony-klosteret er kendt som kristenhedens første kloster. Her kan du beundre gamle manuskripter, ikonostase og fresker. Dette sted er ikke kun betydningsfuldt for religiøse besøgende, men også for dem, der interesserer sig for arkæologi og historie. Rejsen til disse klostre er en berigende oplevelse, der forbinder dig med fortidens spiritualitet.

Shopping og markeder

I Hurghada finder du fremragende muligheder for shopping, lige fra moderne indkøbscentre til charmerende marinaer. Dette giver dig masser af muligheder for at finde unikke souvenirs og nydelige lokale produkter.

Senzo Mall

Senzo Mall er et af de største og mest populære indkøbscentre i Hurghada. Her finder du et bredt udvalg af internationale og lokale butikker, der tilbyder alt fra tøj og sko til elektronik og smykker.

Centret har også flere restauranter og caféer, hvor du kan tage en pause og nyde et måltid eller en kop kaffe. Senzo Mall har også en stor supermarkedskæde, hvilket gør det til et praktisk sted at købe dagligvarer og andre fornødenheder under dit ophold.

For familier er der en legeplads og underholdningsfaciliteter for børn, således at alle kan nyde en sjov dag ude. Alt i alt er Senzo Mall et ideelt sted for en shoppingtur i Hurghada.

Hurghada Marina

Hurghada Marina tilbyder en mere afslappet shoppingoplevelse langs den maleriske kyst. Her finder du en række butikker, der sælger kunsthåndværk, souvenirs, tøj og smykker.

Marinaområdet er også hjemsted for flere hyggelige caféer og restauranter, hvor du kan sidde ude og nyde udsigten over havet. En aftentur langs promenaden giver dig mulighed for at opdage kunstgallerier og små boder, der sælger lokale produkter.

Der er ofte live musik og andre underholdningsarrangementer, der bidrager til den livlige atmosfære. Marinaen er et perfekt sted at shoppe, slappe af og opleve den lokale kultur i en smuk og afslappet ramme.

Under din all inclusive ferie i Hurghada bør du besøge de lokale markeder, der byder på autentiske egyptiske oplevelser.

Copyright 2024 - Pilanto Aps